Strafrechtadvocaat mr. Yvonne van der Hut

[email protected] / 0623757275

Strafrechtadvocaat Yvonne van der Hut studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit te Leiden. In 2007 studeerde zij af met Straf(proces)recht als specialisatie. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij de Leidse Rechtswinkel. Ook heeft Yvonne van der Hut ruim vier jaar werkzaamheden verricht als (senior)griffier bij de strafsector van het Gerechtshof te ’s-Gravenhage.

 

Specialist strafrecht met name straf- en TBS-zaken en cassatie

Op 1 februari 2011 is strafpleiter Yvonne van der Hut begonnen bij het advocatenkantoor waar Job Knoester actief was. Daar hebben zij samen veel geruchtmakende en complexe strafzaken behandeld.  Als gespecialiseerd strafrechtadvocaat verdedigt Yvonne van der Hut verdachten in strafzaken en verleent ze TBS-ers rechtsbijstand.

 

Bekende zaken

Strafrechtadvocaat Yvonne van der Hut behartigt samen met Job Knoester de belangen van de TBS-er die stelt ten onrechte als verdachte te zijn aangemerkt van de moord en verkrachting op Nicole van den Hurk.

Yvonne van der Hut heeft samen met Job Knoester in hoger beroep de verdediging op zich genomen van Aurelie V. Zij betwisten dat hun cliënte haar twee kinderen met voorbedachte rade om het leven bracht. Ook in deze zaak wordt aangevoerd dat de verdachte onder invloed van anti-depressiva (SSRI’s) tot een geweldsuitbarsting kwam.

 

Deskundigheid in Cold Case zaken en Slachtofferzaken

Voorts is Yvonne van der Hut specialist in Cold Case zaken en het verlenen van rechtsbijstand aan slachtoffers en nabestaanden van delicten. In dit verband zet zij zich in voor de belangen van verdachten, veroordeelden (die menen ten onrechte te zijn veroordeeld), slachtoffers van misdrijven of hun nabestaanden en van familie van onder verdachte omstandigheden verdwenen personen. Zij heeft de specialisatieopleiding slachtofferzaken gevolgd.

Bekende zaken:

Yvonne van der Hut verleende onder andere bijstand aan de nabestaanden van Jennefer van Oostende. Op 6 november 2013 heeft het gerechtshof te Den Haag de dader veroordeeld tot 20 jaar cel.

Samen met strafrechtadvocaten Job Knoester en Wendy Alberts behartigt Yvonne van der Hut ook de belangen van de ouders van Leon Groeneweg in hun zoektocht naar de waarheid rond het overlijden van Leon.

Strafrechtadvocaat Yvonne van der Hut en strafpleiter Job Knoester bereiden samen een herzieningsverzoek voor, voor een van de veroordeelden in de zaak die bekend is geworden als de Playstationmoordenzaak.

 

Beste advocaat strafrecht van Zuid Holland

Yvonne van der Hut behoort volgens professionals tot de top drie van de beste strafrechtadvocaten van Zuid Holland. Dat maakte de site BAvN in 2017 bekend.

 

Medische tuchtzaken

Advocaat Yvonne van der Hut heeft ruime ervaring in het behandelen van medische tuchtzaken. Zij procedeert zowel bij de Regionale Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg, als bij het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg te Den Haag. Hierbij komt Yvonne van der Hut op voor zowel patiënten, als voor behandelaars, rapporteurs en hulpverleners in de (forensische) zorgsector.

 

Adviescommissie Strafrecht Orde van Advocaten

Sinds februari 2015 is strafrechtadvocaat Yvonne van der Hut lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Orde van Advocaten te Den Haag. In deze hoedanigheid komt zij op voor de belangen van de advocatuur tegenover het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en het Gerechtshof.

 

Docent en auteur in het strafrecht

Strafpleiter Yvonne van der Hut is jarenlang gastdocent geweest voor de Fontys Hogeschool Journalistiek (FHJ) te Tilburg. Daarnaast is zij als auteur verbonden aan het handboek “Sdu Commentaar Strafrecht”.

 

Registratie rechtsgebieden

Klik hier voor de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden.

 

Contact Yvonne van der Hut

Email    : [email protected]
Mobiel  : 06-23757275