Strafrechtadvocaat mr. Willem Korteling

[email protected]   /   0630058211

Willem Korteling is al jaren strafrechtadvocaat.  Hij is benaderbaar, bereikbaar en betrouwbaar. Hij heeft altijd maar één doel voor ogen en dat is uw belang.

 

Opleiding

Willem Korteling heeft zijn jeugd doorgebracht in de regio Amersfoort. In 2000 is hij rechten gaan studeren aan de universiteit van Maastricht. In 2005 is hij vervolgens strafrechtelijk afgestudeerd met een scriptie over het onderwerp terrorismebestrijding.

 

Werkervaring

Tijdens zijn studie in Maastricht is Willem Korteling onder andere werkzaam geweest bij een studentenrechtsbureau. Hier stond hij studenten pro deo bij in diverse juridische geschillen. De liefde voor het verlenen van rechtsbijstand is daar bij hem ontstaan.

Ook is strafrechtadvocaat Korteling enkele jaren tijdens zijn studie als buitengriffier verbonden geweest aan de rechtbank Roermond. Hier verleende hij strafrechters juridische ondersteuning. Vervolgens is strafpleiter Korteling in september 2005 als seniorgriffier in dienst getreden bij de strafkamer van het gerechtshof Den Haag. Hier heeft hij in vier jaren diverse strafzaken in hoger beroep de revue zien passeren. Willem Korteling heeft hierdoor ruime zittingservaring opgedaan en weet hoe rechters in strafzaken denken. Hij heeft al met al ruim vijftien jaar ervaring in het strafrecht.

 

Strafpleiter

In september 2009 is Willem Korteling beëdigd als advocaat en heeft hij gedurende ongeveer acht jaren als strafpleiter bij een vooraanstaand advocatenkantoor in Den Haag gewerkt. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar Knoester en Van der Hut advocaten, eveneens strafrechtspecialisten pur sang.

 

Bekende strafzaken

Willem Korteling staat in zijn carrière als strafrechtadvocaat cliënten bij in omvangrijke en minder omvangrijke zaken. Elke zaak en elke cliënt is voor hem belangrijk en kan rekenen op maximale inzet van zijn kant.

Meer recent heeft Willem Korteling onder andere opgetreden in de volgende bekende zaken.

Hij stond zeer succesvol meerdere cliënten bij in de zogenaamde ‘Quote-500 bende’.

Ook stond hij een cliënt bij in de zaak die bekend is geworden als ‘de Haagse politiemol’.

Daarnaast verleent hij bijstand aan cliënten die verdacht worden van het op grote schaal witwassen van bitcoins.

Samen met Job Knoester verdedigt Willem Korteling Malek F. Deze man wordt verantwoordelijk gehouden voor een steekpartij op vijf mei 2018 in Den Haag waarbij drie mensen gewond raakten. Job Knoester liet eerder weten dat de familie van zijn cliënt meent dat de GGZ voor het incident ernstige steken liet vallen. De strafrechtadvocaten zullen betogen dat er geen sprake is geweest van een terroristisch motief.

 

Jeugdzaken

Om jeugdige cliënten bij te staan in strafzaken of civiele kwesties (ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing) is het noodzakelijk dat een advocaat daarin gespecialiseerd is. Willem Korteling bezit die specialisatie en staat dus ook regelmatig minderjarige cliënten bij. In bijna alle gevallen is dat voor u kosteloos, omdat de overheid de rechtsbijstand in dat soort zaken volledig vergoedt.

 

Overige zaken

In zaken die gerelateerd zijn aan het strafrecht staat Willem Korteling ook voor u klaar. Mocht u juridische problemen ondervinden bij het verkrijgen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) en het verliezen of verkrijgen van uw rijbewijs bij het CBR, dan kunt u gerust contact opnemen. Ook zogenaamde detentiezaken behandelt hij met enige regelmaat. Klachten over sancties in detentie, verlof of fasering zijn bij hem ook in goede handen.

 

Beklagrechter en maandcommissaris

Sinds februari 2018 is Willem Korteling lid van de commissie van toezicht van de penitentiaire inrichting (PI) Nieuwegein. Als beklagrechter behandelt hij klachten van gedetineerden. Ook vervult hij de rol van maandcommissaris binnen deze PI. Willem Korteling treedt op het gebied van het penitentiaire recht behalve als beklagrechter ook regelmatig op als belangenbehartiger voor gedetineerden.

 

Registratie rechtsgebieden

Klik hier voor de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden.

 

Contact Willem Korteling

Email    :  [email protected]
Mobiel  : 06-30058211