Den Haag, 18 oktober 2018

 

Cassatie in zaak Nicole van den Hurk

Nadat de rechtbank in 2016 de verdachte in de zaak rond het overlijden van Nicole van den Hurk tot 5 jaar cel veroordeelde voor verkrachting maar vrijsprak van doodslag kwam het gerechtshof te Den Bosch op 9 oktober 2018 tot een ander oordeel. De man werd voor beide feiten tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het OM had 14 jaar geëist.

 

Strafrechtadvocaten Job Knoester en Yvonne van der Hut hebben de beslissing van het hof samen met cassatiespecialist Linda van der Hut bestudeerd. Zij zien redenen om cassatie in te stellen en gaan dat doen. Op meerdere punten vinden de strafrechtadvocaten dat verweren onvoldoende deugdelijk zijn verworpen. Er is volgens hun sprake van innerlijke tegenstrijdigheden mede doordat het hof ook ontlastende feiten vaststelde. Daarnaast zien de strafpleiters een gebrekkige motivering van de bewezenverklaring.

 

De procedure wordt in cassatie gevoerd door Linda Vd Hut, de tweelingzus van Yvonne. Als de Hoge Raad de zaak terugverwijst naar het hof pakken Job Knoester en Yvonne van der Hut de verdediging van Jos de G. weer op.

 

Bronnen:

Nu.nl;

Het Eindhovens Dagblad; en

Omroep Brabant.