Den Haag, 5 december 2019

 

Rachid Guernaoui betwist alle beschuldigingen

Ex-wethouder Rachid Guernaoui heeft van meet af aan de beschuldigingen aan zijn adres ontkend. Op 1 oktober 2019 deed de rijksrecherche een inval in zijn woning en in die van Richard de Mos. Beiden worden van corruptie verdacht. Guernaoui liet daarna meteen weten zich te willen verdedigen. Het Openbaar Ministerie weigerde echter het dossier te verstrekken. Volgende week komt daar verandering in.

 

Rechter-commissaris verklaart bezwaarschrift gegrond

Strafrechtadvocaat Job Knoester diende namens zijn client Guernaoui een bezwaarschrift in tegen de beslissing van de officier van justitie om geen stukken te verstrekken. Ook startte hij een procedure bij de rechter-commissaris om nodeloze vertraging in het opsporingsonderzoek tegen te gaan. Op 28 november 2019 verklaarde de rechter-commissaris het bezwaarschrift tegen de beslissing van de officier van justitie om geen dossier te verstrekken gegrond. Na 11 december 2019 mag Guernaoui het dossier niet meer worden onthouden. Daarnaast heeft rechter-commissaris om onnodige vertraging te voorkomen de officier van justitie opgedragen daarna zo snel mogelijk Guernaoui te horen.

 

Guernaoui wil zich verdedigen

Bij de talkshow FRITS! van Omroep West benadrukt de ex-wethouder te willen weten wat er nu aan de hand is. Hij wil zich kunnen verdedigen. Guernaoui is blij met de beslissing van de rechter-commissaris.

 

Bron: Omroep West.