Hoger Beroep

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het overlijden van Nicole van den Hurk is in beroep gekomen tegen het vonnis van de rechtbank te Den Bosch d.d. 21 november 2016. Ook het Openbaar Ministerie stelde appel in.

Vrijspraak

De cliënt van de specialisten strafrecht en TBS uit Den Haag Job Knoester en Yvonne van der Hut werd door de rechtbank vrijgesproken van doodslag op Nicole van den Hurk. Wel werd hij voor verkrachting veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De verdachte heeft van meet af aan iedere betrokkenheid met klem ontkend. Zijn advocaten menen dat het vonnis waartegen in beroep is gekomen weliswaar uitgebreid, maar niet goed is gemotiveerd. De Haagse strafpleiters zien meerdere zwakke plekken en tegenstrijdigheden in de veroordeling.

Pleidooi

Daarnaast stellen Knoester en Van der Hut dat op een aantal cruciale punten in het pleidooi in het geheel niet is gereageerd. Hiermee is niet met alle ontlastende aspecten van de zaak rekening gehouden, terwijl de bewezenverklaring van de voor verkrachting vereiste dwang op niet meer dan vermoedens is gebaseerd, aldus de verdediging. Van die zijde is het beroep met veel vertrouwen ingesteld.

Bronnen:

De NOS;

Omroep Brabant; en

Het Eindhovens Dagblad