Verbazing over vermeende terroristische motieven

De aanval op drie mensen op Bevrijdingsdag door Malek F. bleef de gemoederen lang bezighouden. Er was veel discussie over de vraag of het incident het gevolg was van terreur of dat de vermoedelijke dader te kampen had met psychische problemen. De familie van Malek heeft zich hooglijk verbaasd over de geruchten omtrent vermeende terroristische motieven.

 

GGZ greep niet in

Bovendien verwijt de familie van Malek dat de hulpverlening (GGZ) niet ingreep ondanks meerdere signalen. Zij vinden de gebeurtenissen in de eerste plaats afschuwelijk voor de slachtoffers, maar ook voor Malek. Hij is in hun ogen behalve dader ook slachtoffer. Zij gaan aangifte doen tegen Parnassia.

 

Gat tussen GGZ en TBS te groot

Strafrecht  en TBS-specialist Job Knoester betoogde de afgelopen jaren diverse malen dat de Reguliere GGZ niet tijdig genoeg wordt benut. Op 21 mei 2018 ging hij in gesprek met Jeroen Pauw over Malek en zijn familie. Hier betoogde de strafrechtadvocaat dat door de huidige praktische invulling van de juridische mogelijkheden het gat tussen de reguliere GGZ en TBS te groot is.

 

Bron: Pauw