Op 28 november 2016 werd Tyron H. levenloos in zijn cel van de gevangenis in Nieuwegein aangetroffen. Zelfmoord, zo was de eerste conclusie. Inmiddels zetten de nabestaanden hier vraagtekens bij.

De familie betwijfelt of de aangetroffen afscheidsbrief wel door Tyron is geschreven. Zij mochten ook de cel van de overledene bekijken en die zag er vreemd rommelig en mogelijk doorzocht uit.

De directeur van de gevangenis had de familie laten weten dat het de bedoeling was dat het lichaam op 5 december 2016 zou worden gecremeerd. De in strafrecht en TBS gespecialiseerde advocaten  Job Knoester en Yvonne van der Hut hebben namens de nabestaanden bij justitie verzoeken ingediend hier mee te wachten. Zij menen dat eerst nader onderzoek aan de afscheidsbrief moeten worden gedaan. Ook zijn zij van oordeel dat een autopsie op zijn plaats is. Op 30 november 2016 brachten media en het Nederlands Forensisch Instituut nog naar buiten dat dit niet vaak genoeg gebeurt. Hierdoor worden te vaak moorden als zelfmoord afgedaan. Knoester was hierover in gesprek met NPO radio 1.

Bron: De Telegraaf