OM handelt onbehoorlijk

Het OM handelt onbehoorlijk door heden een persbericht uit te brengen met nieuwe beschuldigingen die niet gedragen worden door onderbouwing. Rachid Guernaoui wordt niet in staat gesteld zich te verdedigen. Hij heeft geen dossier op het moment dat het OM de publiciteit zoekt. Toch wil hij heel duidelijk zijn: de beschuldigingen van het OM zijn onterecht, onjuist en onwaar. De Haagse ex-wethouder en zijn advocaat Job Knoester zien het vervolg met vertrouwen tegemoet.

Niets belastends

De aanvankelijke beschuldigingen over onrechtmatige subsidies zijn kennelijk van tafel. In mei 2020 is Rachid Guernaoui door de Rijksrecherche gehoord. De verdediging is toen geschrokken. Het OM bleek niets belastends tegen Rachid Guernaoui te hebben en komt nu met een enorme draai als het gaat om de beschuldigingen. De beschuldigingen over onrechtmatige subsidies zijn blijkbaar van tafel.

Beïnvloeding verkiezingen

Hoewel heel politiek Den Haag – recent de burgemeester nog – vraagt om spoedige duidelijkheid wil het OM de zaak laten voortslepen tot eind 2021 / 2022. Op die manier worden de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 beïnvloed.