Den Haag, 10 september 2019

 

Leon Groeneweg vermoord

De dood van de 19-jarige Leon Groeneweg was geen ongeluk. Hij is vermoord volgens zijn ouders Marijke en Ab. De afgelopen tien jaar hebben zij met tomeloze energie gevochten om te achterhalen wat er met hun kind is gebeurd.

 

Groep criminele vrienden

In 2008 verdween Leon. Hij had vlak daarvoor zijn ouders verteld te breken met een groep criminele vrienden. Negen dagen later werd hij dood gevonden in het Brielse meer.

 

Cold case

De in cold cases gespecialiseerde advocaten Wendy Alberts en Job Knoester zijn een zogenaamde artikel 12 procedure gestart bij het Hof te Den Haag in een poging het OM te dwingen nader onderzoek te doen. Wendy Alberts was werkzaam bij de politie als gedragskundige voordat zij strafrechtadvocaat werd.

 

Misdrijf

Knoester en Alberts stellen dat er sprake is van een misdrijf en dat op zijn minst alles moet worden gedaan dat mogelijk is om uit te vinden wat er met Leon is gebeurd. De strafpleiters vinden het tot nu toe verrichtte onderzoek niet uitputtend. Ab en Marijke blijven strijden tot de onderste steen boven is. In november 2019 behandelt het Haagse hof de zaak.

 

Bron: Het Algemeen Dagblad