Den Haag 6 februari 2018

 

Wet forensische zorg en TBS

De Eerste Kamer heeft de Wet forensische zorg op 23 januari 2018 aangenomen. Ook overigens staat tbs de afgelopen maanden volop in de aandacht. Iedere Strafrechtadvocaat kan op enig moment met deze behandelmaatregel te maken krijgen.

 

TBS betekent langdurige vrijheidsbeneming

Tbs kent veel positieve kanten maar als het wordt opgelegd gaat het doorgaans om zeer langdurige vrijheidsbeneming. De intramurale behandeling duurt op dit moment gemiddeld bijna 7,5  jaar. Daarna volgt nog de extramurale behandeling. Er is echter ook een steeds groter wordende groep van tbs-gestelden die langer dan 15 jaar intramuraal behandeld wordt. Het is van groot belang dat de strafpleiter alle ins en outs van tbs kent. Goede voorlichting van een verdachte is van belang over en aan de voorkant: de opleggingsfase. Kennis van de achterkant, de verlengingsfase, mag hierbij niet ontbreken.

 

Actualiteitencursus TBS voor advocaten

Op 29 mei 2018 geeft onder andere TBS-specialist Job Knoester een actualiteitencursus voor Lexlumen waarbij alles over dit onderwerp op praktische wijze wordt besproken.

 

Bron: Lexlumen