TBS

Op 7 december 2016 heeft de rechtbank te Den Bosch de TBS van de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Nicole van den Hurk met 1 jaar verlengd. Tegen de beslissing wordt hoger beroep ingesteld.

GEEN RECIDIVERISICO

De verdediging acht de beslissing tot verlenging van tbs onverenigbaar met de beslissing van dezelfde rechtbank te den Bosch d.d. 21 november 2016. In dat vonnis bepaalde de rechtbank dat aan Jos de G. geen tbs diende te worden opgelegd. Deze rechters wilden wel gebruik maken van de rapportages van een psychiater en een psycholoog die concludeerden dat er bij de cliënt van de in TBS en strafrecht gespecialiseerde advocaten Job Knoester en Yvonne van der Hut sprake is van een laag risico op herhaling van nieuwe ernstige delicten. Zij waren van oordeel dat de verdachte op succesvolle wijze een tbs-behandeling heeft doorlopen. Dat was reden voor strafrechtadvocaat Knoester zijn client reclame voor het TBS-systeem te noemen.

GERECHTSHOF ARNHEM

De TBS verlengingsprocedure wordt in hoger beroep niet behandeld door het gerechtshof te den Bosch, maar door het gerechtshof te Arnhem. Hier huist de hoogste TBS-verlengingsrechter in Nederland.