Den Haag, 23 oktober 2018

 

Festival Forensische Zorg

Ieder jaar wordt het Festival Forensische Zorg gehouden. Op 22 januari 2019 komen wederom vele professionals uit de forensische zorg samen in De Fabrique Te Utrecht. Tijdens dit festival staat het thema veiligheid centraal en wordt dat vanuit zoveel mogelijk perspectieven bekeken. Een groot aantal deskundigen dienden voorstellen in. De meeste stemmen gelden. De plannen met de meeste sterren krijgen een plek op het Festival Forensische Zorg 2019. Peter Oosterom en Bert Bezemer van DJI, Divisie Individuele Zaken, organiseren graag een workshop ‘’Poject TBS15+, spanningsveld tussen hoge beveiliging en kwaliteit van leven’’.

 

TBS langer dan 15 jaar

Voor personen van wie tbs langer dan 15 jaar duurt organiseert de Divisie Individuele Zaken van DJI zorgconferenties. Medewerkers van het ministerie van Justitie en Veiligheid, tbs-klinieken, externe deskundige, tbs-advocaten en de tbs-gestelde zelf onderzoeken dan met elkaar hoe het komt dat de tbs-behandeling zo lang duurt en of er iets aan gedaan kan worden. In veel gevallen leveren deze zorgconferenties verrassende resultaten op. Het doel is steeds met inachtneming van de veiligheid voor de tbs-gestelde en de kliniek beweging en perspectief te creëren. Op intensieve wijze wordt naar individuele oplossingen gezocht. Mogelijk kan dit model ook in andere sectoren worden benut om zorg op maat te leveren en tegelijk zo efficiënt mogelijk de beschikbare capaciteit te benutten.

 

Stem op Project TBS15+, spanningsveld tussen hoge beveiliging en kwaliteit van leven

Tbs-advocaat Job Knoester woonde inmiddels een groot aantal zorgconferenties bij. Zonder uitzondering deed hij tot dusverre positieve ervaringen op. Het aangaan van wederzijdse verantwoordelijkheid valt hem daarbij op, net als betrokkenheid, deskundigheid en wederzijds respect. Dat laatste ook als standpunten uiteen blijken te liggen. Als u ook meer wilt weten over de zorgconferenties Project TBS15+ kunt u uw stem uitbrengen voor deze workshop. Ook Job Knoester zal als spreker optreden tijdens deze workshop.

 

Bron: Festival Forensische Zorg