Den Haag, 28 september 2017

 

Dubbele moord hotel Arnhem

Op 27 september 2017 stond de tbs-er die verdacht wordt van een dubbele moord in het Arnhemse hotel Rembrandt voor de rechtbank in die plaats. Journalist Eric van der Vegt zocht antwoord op de vraag wie de verdachte is en kwam met verrassende invalshoeken.

 

Behandelverloop tbs-patiënt

Zo wordt de verdachte omschreven als een leuke, vrolijke en harder werker met humor. In vogelvlucht bespreekt Van der Vegt ook het behandelverloop van de tbs-patiënt voorafgaand aan zijn vermeende betrokkenheid bij het incident.

 

TBS maakt samenleving veilig

In maart 2017 verdedigde de in TBS gespecialiseerde advocaat Job Knoester naar aanleiding van de Arnhemse ‘’Hotelmoord’’ de TBS-maatregel al tegenover Omroep Flevoland. Hierbij legde hij uit dat TBS de samenleving veiliger maakt, maar dat het niet anders kan dan te accepteren dat er ook incidenten zullen zijn. Uiteraard zullen die wel steeds moeten worden geanalyseerd om van eventuele fouten te leren. Ook in gesprek met het Algemeen Dagblad betoogt de tbs-advocaat dat het in de gevangenis plaatsen van mensen met een stoornis zonder ze te behandelen, inclusief verlof, de risico’s in de maatschappij alleen maar zou vergroten.

 

Bron: Algemeen Dagblad